čtvrtek 12. července 2012

Buchta z černého rybízu


2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
5 lžic oleje
2 vejce
prášek do pečiva
špetka soli
černý rybíz

drobenka:
3/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru krystal
6 lžic másla

Vše smícháme a vlijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech. Poklademe rybízem a navrch posypeme strouhankou. Já pekla na 190 stupňů 40 minut. Ještě jsem hotové dílo posypala moučkovým cukrem.

2 komentáře:

  1. A nechybi tam treba mleko? Jinak to bude suche a nerozmychatelne...

    OdpovědětVymazat
  2. Majki má pravdu!!! přidala jsem mléka tolik, aby se to dalo vlít na plech (ještě trošku rumu) ...

    OdpovědětVymazat