středa 11. července 2012

Třešňový koláč


Těsto:
250 g polohrubé mouky
125 g cukru
1 vanilkový cukr
2 lžičky prášku do pečiva
150 ml mléka
1 vejce

Náplň:
400g třešní
80g mandlí (loupané, nasekané nebo už koupené ty na plátky)
40 g kokosu

Drobenka:
70 g másla
70 g cukru krystal
140 g hrubé mouky

Ingredience na těsto jsem zpracovala mixérem dohladka. Formu na dort (23cm) jsem si vymazala rozpuštěným máslem a vysypala strouhankou z tvrdého rohlíku. Do formy jsem vyklepla polovinu těsta, roztáhla lžičkou, kterou jsem si namáčela v teplé vodě do krajů a na to navršila polovinu vypeckovaných třešní, posypala jsem je kokosem a nasekanýma mandlema. Následovala další vrstva těsta, třešní a navrch drobenka. Troubu jsem zapla na 180 stupňů, po 20 minutách jsem koláč přikryla alobalem, aby mi nezhědla drobenka a pekla ještě dobrých 30 až 40 minut. Jestli je koláč hotový je poznat na špejli. Koláč je výborný. Dobrou chuť

Žádné komentáře:

Okomentovat